אירוע הפרשת חלה עושים עם נתנאלה ממן B בשמחה
אין כמו להכין את עצמך לפני אירוע מרגש בכינוס עם האהובות שלך ולחוש את האנרגיה הנשית הכוללת.
אירוע הפרשת חלה נחשב בדורנו לאחת הסגולות הגדולות והחשובות של האישה.
הפרשת חלה הוא מנהג יהודי. מנהג זה נשמר על ידי קהילות יהודיות רבות ברחבי העולם ושורשיו בהלכה היהודית הקדומה ומקבלת תאוצה והפצה בימינו.
המנהג של הפרשת חלה כרוך בהפרדת חתיכה קטנה מהבצק לפני אפייתו ובריאת ברכה עליו. לאחר מכן מניחים את חתיכת הבצק בצד ושורפים. הבצק שנותר משמש להכנת החלה, שאותה נאכלת כחלק מסעודת שבת או חג.
הפרשת חלה מיועדת לנשים יהודיות , המנהג הוא דרך של נשים להתחבר למורשת שלהן ולמסורות של אבותיהן. זוהי גם דרך להחדיר ללחם משמעות רוחנית ולהכיר בתפקידן של האישה במסורת היהודית.
מנהג "הפרשת חלה" מקורו בציווי המקראי להפריד חלק מהבצק המשמש להכנת לחם ולהציעו לכהנים בבית הקדש כצורת מעשר. נוהג זה הורחב מאוחר יותר כך שיכלול הפרדה של חלק מהבצק למטרות
צדקה.
אצל "נתנאלה ממן" מובטח אירוע הפרשת חלה מרגש שלא היה כמותו, בהדרכה וליווי תוך שמירה על סביבה קשובה ושמחה.
במסורת היהודית, הפרשת החלה נתפסת כדרך להכיר בברכות השפע ולהביע הכרת תודה על מתנות האדמה. מאמינים שהוא גם מביא ברכות ומזל טוב לבית ולמשפחה.
התרגול של הפרשת חלה מלווה פעמים רבות בתפילות ובברכות הנאמרות על ידי הנשים המשתתפות. תפילות אלו מבטאות הכרת תודה על ברכות המשפחה, הבריאות והשגשוג, ומבקשות הגנה והדרכה אלוהיים.
בקהילות יהודיות רבות מקיימים את הפרשת חלה כפעילות קהילתית, כאשר נשים מתאגדות לאפות ולהפריד את החלות. תרגול זה מטפח תחושת קהילה וחיבור, וכן מספק הזדמנות לנשים לחלוק את הידע והכישורים שלהן.